top of page

di 05 nov

|

's-Hertogenbosch

November Music - Musiek van o.a. Anthony Fiumara en Aftab Darvishi

Tijdens de Muziekroute speelt Arthema muziek van Aftab Darvishi, Egidija Medeksaite, Nikolaï Clavier en Anthony Fiumara. Bijzonder wordt de wereldpremière van de jonge Spaanse componist Ximo Tarín Micó.

Tickets are not on sale
See other events
November Music - Musiek van o.a. Anthony Fiumara en Aftab Darvishi
November Music - Musiek van o.a. Anthony Fiumara en Aftab Darvishi

Time & Location

05 nov 2024, 15:00 – 17:00

's-Hertogenbosch, Clarastraat 154, 5211 LB 's-Hertogenbosch, Netherlands

About the Event

Het in 2017 opgerichte Arthema String Quartet rukt in ijltempo naar voren in de gelederen van de Nederlandse strijkkwartetten. De uit Noorwegen, Portugal, Spanje en Nederland afkomstige violisten en cellist hebben een en al ambitie en brengen tijdens November Music een programma met louter recent en spiksplinternieuw werk. Ze gaven al optredens in het Muziekgebouw Eindhoven, Concertzaal Tilburg en Concertgebouw Amsterdam. In 2018 wonnen ze de publieksprijs tijdens de Willem Twee kamermuziekcompetitie in Den Bosch. Het viertal werkte samen met componist Anthony Fiumara en acteur Roan ten Cate. Nu voor de eerste maal op November Music te horen.

Tijdens de Muziekroute speelt Arthema muziek van Aftab Darvishi, Egidija Medeksaite, Nikolaï Clavier en Anthony Fiumara. Bijzonder wordt de wereldpremière van de jonge Spaanse componist Ximo Tarín Micó. Op gedenkwaardige wijze weet Micó de duisternis op te roepen voor zijn allereerste strijkkwartet Tenebrae factae sunt. Als spiritueel toetje speelt Arthema het wonderschone Drop After Drop van Maxim Shalygin, gecomponeerd in opdracht van de Festival for Compassions naar aanleiding van de oorlog in de Oekraïne. Een aantal van de kwartetten wordt tijdens de voorstelling gecombineerd met speciaal vervaardigde filmwerken.

Share This Event

bottom of page