top of page
Search

Op Zoek Naar Fabeldieren - crowdfunding campagne

Met uw hulp kunnen we honderden kinderen bereiken met klassieke muziek op een spectaculaire en fantasierijke manier - doneer nu!
Ons project

Als klassiek geschoolde muzikanten zien wij het als onze verantwoordelijkheid om kinderen te interesseren voor en te introduceren aan klassieke muziek. Ook omdat zij de toekomstige generatie concertbezoekers zijn, maar vooral omdat we de kinderen de kans willen geven om in aanraking te komen met deze prachtige tak van de muziek. We streven ernaar de basisschoolleerlingen een positieve ervaring te geven met het bezoeken van/luisteren naar een concert.


Deze verassende samenwerking tussen het Arthema Strijkkwartet en acteur Roan ten Cate (alumni Toneelschool Amsterdam) introduceert kamermuziek aan basisschoolleerlingen op een unieke wijze. We gaan met onze voorstelling van circa 45 minuten de kinderen op een spectaculaire en fantasierijke manier te prikkelen en te enthousiasmeren voor kamermuziek.

Door een brug te slaan tussen kamermuziek en filmmuziek willen we de kloof tussen deze twee gescheiden muziekculturen dichten om zo een jongere generatie concertgangers aan te spreken.Korte uitleg

Samen met acteur Roan ten Cate zijn wij, het Arthema Strijkkwartet, dus druk bezig met het maken van een kindervoorstelling gebaseerd op de film 'Fantastic Beasts And Where To Find Them'. Onze altviolist Nikolaï Clavier heeft speciaal hiervoor een spectaculair en prijswinnend arrangement geschreven (Fontys Research Competition 2018). We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van muziek en toneel erg goed werkt voor onze doelgroep; basisschoolleerlingen.


We willen onze voorstelling graag gratis aanbieden aan basisscholen om ook daar te kunnen spelen waar ze zich dat normaal niet kunnen veroorloven. Op die manier willen we klassieke muziek op een enthousiaste en unieke manier aanbieden aan zoveel mogelijk kinderen.
Waarom deze crowdfunding?

Het Fonds Podiumkunsten steunt ons project al, maar we kunnen alle extra hulp nog erg goed gebruiken. Het geld dat we met deze crowdfunding ophalen maakt het mogelijk om de voorstelling vaker uit te voeren en daarmee dus meer kinderen te bereiken. Met dit project hopen we minimaal 300 kinderen te bereiken, maar met meer steun kunnen wij voor veel meer kinderen deze deze unieke ervaring bieden.


Ook willen we graag een regisseur die gespecialiseerd in kindervoorstellingen is inhuren om de puntjes op de i van de voorstelling te zetten. Wij willen ook goede PR hebben zo dat wij meer voorstellingen kunnen aanbieden door impresariaten en concert halls in de toekomst.


Alvast enorm bedankt voor alle hulp!


Groetjes,

Roan ten Cate & Arthema StrijkkwartetRoan ten Cate U kunt hier donatie geven: https://www.voordekunst.nl/projecten/12511-op-zoek-naar-fabeldieren-1

71 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page